terug

  • Dommelpool selecteert alleen de allerbeste A-kwaliteit Red Ceder hout voor haar sauna’s, dit hout wordt ook wel ‘Better & Clear’ genoemd. Er mogen zo min mogelijk noesten in het hout voorkomen. Noesten worden erg heet tijdens het gebruik van de sauna. Bovendien kunnen zij er naar verloop van tijd ‘uit vallen’ .
  • Dommelpool ontwikkelt en bouwt haar sauna’s helemaal zelf. Elke duig die wij gebruiken in onze sauna’s, wordt door ons helemaal geschuurd, in tegenstelling tot veel andere aanbieders van Red Ceder buitensauna’s. Dat gebeurt met een reden. Wij willen dat elke duig volledig glad aanvoelt. Dat is aan de binnenzijde van de sauna vanzelfsprekend veel prettiger, maar ook aan de buitenzijde zorgt dit ervoor dat vuil veel minder snel aanpakt en uw sauna er beter blijft uitzien. Door elke duig goed te schuren, kunnen we bovendien de kwaliteit van elke duig goed checken.  Deze zorg ziet u uiteindelijk terug in het product: een prachtige sauna.
  • Dommelpool staat voor kwaliteit. Daarom is een Dommelpool sauna geen zelfbouw pakket. Red Ceder is een zachte en dus kwetsbare houtsoort. Wij willen uw sauna zo mooi mogelijk bij u afleveren. Daarom zetten wij met behulp van onze vakkundigheid en het juiste gereedschap uw buitensauna voor u in elkaar.
  • Dommelpool sauna’s hebben een diameter van 2.10 meter. Hierdoor kunnen volwassenen goed rechtop in de sauna staan. En ook het zitcomfort op de saunabank is een stuk beter vergeleken met saunavaten met een diameter van bijvoorbeeld 1.85 meter. Dit lijkt een klein verschil, maar in het gebruik van uw sauna levert het u beduidend meer sta- en zitcomfort op.
  • Het onderstel, de spanbanden aan de buitenzijde en de kachelpijp (bij toepassing van de houtkachel) zijn volledig gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor heeft u geen onderhoud aan deze onderdelen, anders dan eventueel schoonmaken (indien gewenst).  Een houten onderstel zal op den duur gaan rotten. Daar waar het onderstel contact maakt met de sauna kunnen de duigen dan ook gaan rotten.