Veelgestelde vragen

1) Waarom is een Dommelpool sauna rond?

De ronde vorm van de sauna zorgt voor een snellere opwarming dan een rechthoekige sauna.

Door zijn vorm wordt het energieverbruik met tenminste 25% verminderd. Een houtgestookte sauna is binnen 20 minuten op een temperatuur van 80°C à 90°C en dus gebruiks-klaar. Een electrisch gestookte sauna zal er over het algemeen iets langer over doen.

De diameter van 2.10 meter zorgt er voor dat een volwassen persoon er goed rechtop in kan staan en ook comfortabel in kan zitten.

2) Heb ik een bouwvergunning nodig voor een Dommelpool sauna?

Nee dat is niet nodig.

De sauna wordt door uw gemeente wel gezien als een ‘gebouw’. Echter deze is minder dan 10m2 groot en mag daarom zonder vergunning worden geplaatst, tot op de erfgrens van uw perceel.

Deze regel is landelijk van toepassing en dus in elke gemeente geldig.

3) Hoeveel onderhoud vergt een Dommelpool sauna?

Een buitensauna die geheel onderhoudsvrij is bestaat volgens ons niet. Ook schoonmaken behoort tot het onderhoud van een sauna en zorgt ervoor dat uw sauna langer mee gaat.

Red cederhout bevat kamfer, en is daardfoor schimmel- en anti-bacterieel. De binnenzijde van de sauna behoeft daarom eigenlijk geen onderhoud. Echter schoonmaken met schoon water kan geen kwaad en zorgt natuurlijk voor het behoud van uw sauna.

Het hout aan de buitenzijde van de sauna hoeft niet te worden behandeld. Na verloop van tijd zal het hout een grijze kleur krijgen. Eventuele groene aanslag onderaan de sauna laat zich eenvoudig verwijderen met water, eventueel daaraan toegevoegd een klein beetje gloor.

De andere delen aan de buitenzijde van de sauna, zoals de kachelpijp, de spanbanden en het onderstel, zijn gemaakt van roestvrij staal. Deze vergen dus geen onderhoud. Dit geldt ook voor de hardglazen saunadeur.

4) Hoe vindt de installatie van een Dommelpool sauna plaats?

Er zijn aanbieders op de markt die dergelijke sauna’s als zelfbouw pakket aanbieden. Het opbouwen van dergelijke sauna’s moet vakkundig gebeuren en vergt het gebruik van bepaalde gereedschappen.

Daarom zetten wij de sauna’s voor onze klanten altijd zelf in elkaar. Dommelpool staat voor kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw sauna compleet opgebouwd bij u wordt aangeleverd.

Voor de plaatsing in uw tuin zijn wellicht hulpmiddelen vereist. Wij kunnen u hier vakkundig en tegen een geringe meerprijs bij ondersteunen.

5) Wat is het verbruik aan stroom of hout voor een Dommelpool sauna?

De electro kachel in de 2-persoons sauna is een 2.5 KwH kachel. Deze verbruikt dus 2.5 Kw per uur sauna-gebruik. Wanneer u gebruik maakt van uw sauna kunt u uitgaan van 2 gebruiks-uren (of meer) van uw kachel. Dit is inclusief voorverwarmen van de sauna. Bij uw energie-leverancier kunt u nakijken wat 1 KwH kost.
De electro kachel voor de 4-6 persoons sauna is een 6-8 KwH kachel. U heeft hiervoor een krachtstroom aansluiting (1 x 380 V) nodig.

Voor de houtkachel (uitsluitend toegepast bij de 4-6 persoons sauna) kunt u uitgaan van 2-3 houtblokken voor het opwarmen van de sauna tot 80-90 graden Celcius. Daarna, afhankelijk van de duur van gebruik van de sauna en gebruikte houtsoort, nog 2-3 blokken hout voor een hele avond sauna-plezier.

6) Zit er garantie op een Dommelpool sauna?

Jazeker. Dommelpool biedt u 5 jaar garantie op fabricage- en constructie fouten.

Contact

Heeft u andere vragen? Mail ons: info@dommelpool.nl